Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 31 des 06, 23:33
Opprinnelig postet av Kent

Og du snakker om fordeler med et aksje selskap generelt. Da er det kun ett styre og en generalforsamling som tar de viktigste beslutningene. I FFK er det anneldes. Det er to styrer som sitter med makt i større eller mindre grad. Det jeg ønsker å vite er hvordan er maktandelen fordelt mellom styrene i FFK, hvilket styre har ansvar for hva, hvilke begrensninger har de to styrene og mest av alt hvilke hovedgrunner er det for FFK som klubb å opprette et ASA?

 

Det er det ingen som har svart på til nå...



Det virker som om folk her inn er mer interesserte i å stemple kritikere enn å faktisk diskutere sentrale prinsipper i maktfordeling mellom klubbstyre og ASA.

Til alle dere som tror jeg er negativ til Morgan og at jeg svartmaler: Grunnen til at jeg er skeptisk er jo selvfølgelig fordi det er den aller viktigste egenskapen en kan ha når en skal vurdere en forvaltningsmodell. Noen ganger skal man faktisk være kritisk og skeptisk, og andre ganger må man faktisk være djevelens advokat for å gjennomlyse en sak på rett måte.

For at en skal forstå hvordan ting ideelt sett skal fungere må en aller først lese forbundets lov-tekst om ASA og klubb som finnes her:
Fotballforbundets info om samarbeid med ASA

Det er egentlig liten vits i å diskutere med mindre en har lest dette, for det ligger i bunnen for alt som har med dette temaet å gjøre.

Poenget er at et ASA kan ha ansvaret for det som klubbstyret vil at ASA skal ha ansvaret for, verken mer eller mindre. Klubbstyret kan overstyre adm.dir i enkeltsaker, eller de kan fortelle ham hva han skal gjøre, eventuelt IKKE skal gjøre.

Det som er verdt å merke seg er det som står under punkt 4, 7, 8 og 9. Spesielt er det verdt å merke seg at trenere og spillere skal være ansatt av klubben, ikke ASA, rett og slett for at klubben ikke skal bli sportslig lidende for eventuell konkurs. Sånn sett er det også da bare klubbstyret som kan si opp en trener. Klubbstyret kan delegere til adm.dir instruksjonsrett overfor trener, men klubbstyret kan også når som helst overstyre hans avgjørelser.

Prinsippene for ansvarsfordeling mellom klubb og ASA står altså i dokumentet fra forbundet, den forklarer det meste, sjøl om det kan være litt tungt jus-språk i dokumentet...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340