Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

HenrikSolberg

Juniorspiller
Ble medlem: 25 okt 04
Innlegg: 122

Lagt til: 06 apr 05, 22:45
Jeg har peiling på DV-kameraer! Har selv en Canon XL2 til 40.000 og holder på mye med video, så jeg har et visst innblikk...

Når det gjelder batterilevetid, så kan du på en måte velge kameraer uavhengig av dette, for batterier er det mulig å kjøpe ekstra av... Jeg mener, ikke kjøp er dyrt kamera bare fordi det har bra batterilevetid, kjøp da heller et annet kamera som er bedre (ikke nødvendigvis dyrere) i tillegg til et ekstra batteri...

Sony og Canon er begge meget gode merker... Canon er ikke så bra på kameraer i prisklassen du nevner (5000-10000 kr). Litt dyrere derimot er de veldig bra på....
Sony er jo et kjent og kjært merke og har også mange gode kameraer... Blant annet Sony DCR-HC42E! Det kameraet har blant annet ekte widescreen, noe ikke mange kameraer i den klasse har. Ligger på rundt 6.000!

Panasonic har de seneste årene kommet voldsomt med en kjempeserie innen prisgunstige DV-kameraer. Kameraene GS-120, GS-200 og GS400 er alle veldig bra kameraer, GS-120 får du for ca 6.000, GS-200 for ca 8-9000 og GS-400 for ca 13-15000 tror jeg...
Det som er bra med disse Panasonic kameraene er at de har 3 CCD brikker noe som er enormt bra til den prisen.

En CCD brikke er den brikken som leser lyset som kommer inn gjennom linsen og "konverterer" det til digitale signaler. De fleste "amatørkameraer" har bare 1 CCD brikke, men Panasonic modellene over har 3 CCD brikker. En til hver av primærfargene som er Rød, Grønn, Blå (RGB).

Hadde jeg vært deg hadde jeg gått for en av disse Panasonic modellene!

litt generelle tekniske ting:
1. Se helt bort i fra digital zoom. Totalt ubrukelig. Optisk zoom er det eneste som teller...
2. Et kamera som tilbyr EKTE widescreen gir 33% mer bildeinformasjon enn et ordinært 4:3 kamera. Mange kameraer tilbyr en eller annen form for widescreen, men ikke EKTE widescreen slik blant annet Sony modellen nevnt over gjør.
3. CCD brikker, størrelsen og antall er viktig... 3 CCD brikker gir veldig mye bedre bilder.
4. Lyd. Her er det store forskjeller. Mange kameraer sliter med vindproblemer utendørs. Mange kameraer sliter med at lyden fra kameraet blir plukket opp av mikrofonen. Noen kameraer har mulighet for eksterne mikrofoner.
5. Manuelle funksjoner. Mange kameraer har mulighet for å stille blender, lukkertid, hvitbalanse, fokus osv manuelt! Dette kan ofte være en fordel for å hindre at automatikken går løpsk. Panasonic-modellene nevnt over har i forskjellig grad av manuell kontroll.
6. Det finnes flere typer opptaksmuligheter. DV er det vanligste og mest brukervennlige synes jeg. Du har også Sonys Hi8, du har det nye HDV (på dyrere modeller) som er en harddisk osv... De fleste er DV og det er jo helt klart tryggeste løsning.
7. reddevil nevner dv-ut. De aller, aller fleste DV-kameraer har det nå... Det var mer vanlig før da DV-kameraer var litt dyrere... Norge har/hadde (er ikke helt sikker) en egen avgift hvis kameraer skal/skulle ha dette(!!!!). JVC blant annet valgte dermed å ikke inkludere denne muligheten. De siste årene har jeg nesten ikke sett kameraer som ikke har det. Alle kameraene i denne posten har det i alle fall!

Vel lykke til og spør gjerne om mer info!

---------------------------

"Når han gamlingen i Trondheim kastet seg inn i manesjen igjen, så måtte jo jeg også!"


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340